How I edit my instagram photos! (Hur jag redigerar mina instagram bilder)

Jag får väldigt ofta frågor om hur jag redigerar mina Instagram bilder. Under min tid som instagrammare har jag lärt mig extremt mycket!  I dagsläget lägger jag väldigt mycket tid och  engagemang för att skapa bilder jag älskar och inspirera andra. . Detta är verkligen något jag älskar, därför ska jag idag ÄNTLIGEN visa hur jag får mina bilder i samma ton & ljus, hur jag får mitt feed ser bra ut helt enkelt! Kom ihåg, övning ger färdighet. Jag har under mina instagram  år  testat mååånga olika filter & redigeringar och har tillslut hittat min nisch!

 

Så nu hade jag tänkt att visa hur jag går från

 

DETTA:

 

TILL

DETTA, så vi kör!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LIGHTROOM: Lightroom (av Adobe)  är ett extremt bra redigeringsprogram, finns både som app på telefone & som datorprogram. Via AppStore är det gratis, men på dator kostar det ca 1.500kr/ år. Perfekt för nybörjare!

 

Som ni ser på bilderna nedanför så började jag med att

Ljus:

 1. Öka EXPONERING med (+ 1,10)
 2. KONTRAST  (+2)

Färg:

 1. Nästan det viktigaste steget för att få upp färgen, är att öka TEMPERATUREN (+10)
 2. Om man går in på färg, ser man dessa färgerna. Jag drar ner på MÄTNAD (-35) på GULA färgen.

 

VSCO

Nu är det dags för filter.

 1. A6 är verkligen mitt favorit filter och det jag använder mest. Det är ett gratis filter, men behövs laddas ner via “shop”. Så jag använder det 100% (+12.0)
 2. sedan SPARAR jag bilden på högsta kvalite
 3. Och lägger på ett till lager med A6
 4. och avslutar med TEMPERATURE (-5) och TINT (+1.1)

 

 

Sen är den klar!

   

    

LIGHTROOM: Denna bilden är tagen på kvällen i lite blåare ljus, så nu hade jag tänkt och visa hur jag fixar den!

Ljus:

 1. Öka EXPONERING med (+ 0.47)
 2. HÖGDAGRAR (+2)
 3. SKUGGOR (+25)

färg

 1. TEMPERATUREN (+11)
 2. FÄRGTON (+8)
 3. LYSTER (+14) 
 4. Sen ökar jag den LILA nyansen med (+100), för att få blommorna mer rosa. 

VSCO:

Sen använder jag bara filtret A6 100%, sen är den klar!

   

The magic about editing!

Sen avgör ju original bilden för hur redigeringen ska bli, så jag använder inte exakt samma redigering på varje, utan det beror ju på!

Sen är det egentligen bara att sätta ihop bilderna till ett snyggt feed. Jag använder mig utav en app som heter SNUG, med den kan man bestämma hur flödet ska se ut, innan man postar, såååå bra app! Och det jag brukar tänka på när jag lägger ihop bilderna är att:

1. Att det ska inte se ”rörigt” ut, så om det t.ex är en bild som det händer mycket på , så brukar bilden efter bli en mer enfärgad bild, svårt att förklara!

2. Färgerna ska passa ihop, för mig är ljus rosa en färg som jag älskar (ganska uppenbart,haha..) så ett tips är att isåfall ha en 1 huvudfärg som ofta används. Men kom ihåg att ha din egna nisch och absolut egna bilder. Om det är något ni undrar, fråga då bara i kommentarerna på Instagram, så hjälper jag dig!

Lycka till Kramar Cornelia